fbpx O kolačićima | TIKI

O kolačićima

TIKI HVAC d. o. o. kao rukovodilac podataka koristi kolačiće na svom veb-sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na računar korisnika kada posećuje veb-sajt i obično sadrže:

  • ime,
  • vrednost (jedinstveni broj),
  • naziv servera sa kog je kolačić poslat,
  • životni vek.

Postoji nekoliko tipova ili kategorija kolačića: privremeni/trajni; sopstveni/drugi, neophodni za funkcionisanje veb-sajta/manje neophodni, delimično nametljivi za evidenciju statistike/visoko nametljivi koji čuvaju statistiku i prikupljaju lične podatke.

Sve kategorije imaju zajedničko vremensko ograničenje.

Kolačići stoga mogu da obavljaju neke važne funkcije, kao što su: personalizacija veb-sajta, unapređenje korisničkog iskustva i slično.

Kolačići koji se koriste

Rukovodilac veb-sajta www.tikigroup.rs koristi sledeće tipove kolačića u svrhe i u trajanju, kao što je prikazano u dole navedenim tabelama.

Obavezni kolačići

Kolačići koji omogućavaju funkcionisanje veb-sajta. To su neophodni kolačići bez kojih veb-sajt ne može da funkcioniše. Ove informacije su anonimne – ne vidimo vaše lične podatke.

Ime Izdavač Svrha Trajanje
didomi_token Didomi Za čuvanje podešavanja kolačića 1 godina
euconsent-v2 Didomi Za čuvanje podešavanja kolačića 1 godina
wordpress_test_cookie WordPress Za čuvanje podešavanja jezika bez ograničenja

 

Kolačići za analitiku

Ovi kolačići prikupljaju informacije koje koristimo da bismo bolje razumeli vaše obrasce korišćenja i pomažu nam da prilagodimo naš veb-sajt i aplikacije radi unapređenja vašeg korisničkog iskustva.

Ime Izdavač Svrha Trajanje
_ga Google Analytics Za čuvanje i prebrojavanje pregleda stranica. 2 godine
_gat Google Analytics Za čuvanje jedinstvenog korisničkog ID-a. 1 minut
_gid Google Analytics Za čuvanje i prebrojavanje pregleda stranica. 1 dan

 

Marketinški kolačići

Kolačići koji služe za unapređenje iskustva korišćenja svih naših proizvoda, ciljnih oglasa i optimizaciju sadržaja.

Ime Izdavač Svrha Trajanje
_fbp Facebook Za čuvanje i praćenje poseta veb-sajtu. 3 meseca

 

O kolačićima

Kolačići nisu ništa novo. Svi posetioci veb-sajta imaju veliki broj kolačića učitanih sa različitih veb lokacija uskladištenih na njihovim računarima, tabletima i mobilnim telefonima. Jedina novina je da novi zakon (ZEKom-1) donosi promene u smislu izveštavanja, odnosno saglasnosti posetilaca za njihovu upotrebu.

Šta su kolačići?

To su male tekstualne datoteke koje većina veb-sajtova skladišti na uređajima koje korisnici koriste za pristup internetu za identifikaciju pojedinačnih uređaja koje su korisnici koristili za pristup internetu. Njihovo čuvanje je pod potpunom kontrolom pretraživača koji korisnik koristi – koji može da ograniči ili onemogući čuvanje kolačića po želji. Kolačići nisu štetni i uvek su vremenski ograničeni.

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su od suštinskog značaja za pružanje onlajn usluga prilagođenih korisnicima. Zahvaljujući kolačićima, interakcija između korisnika interneta i veb-sajta je brža i lakša. Na osnovu njih veb-sajt pamti preferencije i iskustva pojedinaca, što štedi vreme i pretraživanje interneta čini efikasnijim i prijatnijim.

Onemogućavanje kolačića

Nikada nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje vaših ličnih podataka, a vi odlučujete da li ćete dozvoliti čuvanje kolačića na vašem uređaju. Podešavanje kolačića možete kontrolisati i menjati u internet pretraživaču.

Upozoravamo vas da ako kolačići budu isključeni, sve funkcionalnosti veb-sajta možda neće funkcionisati jednako efikasno, prilikom posete će se pojaviti upozorenje o korišćenju kolačića i to će dugoročno negativno uticati na vaše korisničko iskustvo.

Za informacije o podešavanju kolačića izaberite veb pretraživač koji koristite.

>> Chrome

>> Firefox

>> Internet Explorer (veb-sajt na engleskom)

>> Opera (veb-sajt na engleskom)

>> Safari (veb-sajt na engleskom)

Podešavanje kolačića

Podešavanje kolačića