fbpx Prednosti TIKI uređaja | TIKI

Prednosti TIKI uređaja

HighTech

Zaštita od legionele

Ako temperatura vode koja se čuva u bojleru u periodu od dve nedelje zaredom nikada ne dostigne 65 °C, bojler se automatski uključuje, zagreva vodu na temperaturu za čišćenje vode i tako sprečava nastanak legionele, odnosno omogućava njeno uklanjanje.

Zaštita od pregrevanja

Zaštita od pregrevanja sprečava povećanje temperature vode u bojleru na više od 90 °C. Boljer se isključuje i upozorava korisnika na prekomernu temperaturu vode zbog greške u radu. Takođe štiti korisnika od nastanka opekotina zbog izuzetno vrele vode.

Zaštita od suvog uključenja

Zaštita od suvog uključenja sprečava uključenje grejanja praznog bojlera i tako štiti unutrašnjost bojlera od pregrevanja i pregorevanja.

EcoSmart

ušteda do 25 % energije

Napredna i pametna karakteristika EcoSmart prilagođava rad bojlera vašim potrebama. Optimizacijom grejanja vode štedi do 25 % energije.

Kako radi EcoSmart?

Karakteristika prati vaše navike potrošnje vode. Nakon 7 dana računa optimalan način rada koji odgovara vašim potrebama, a troši minimalnu količinu energije. Karakteristika pamti kada u danu koristite najviše tople vode, tj. kad je potrošnja vode najveća. Na osnovu tih izračuna bojler se automatski uključuje i isključuje, štedeći energiju jer nije potrebno održavanje stabilne temperature (npr. 55 ° C) kao kod standardnih podešavanja. Ako želite ili trebate da promenite podešavanje, jednostavno ponovite postupak snimanja navika.

EcoCare

Prihvatljivo za životnu sredinu i prikladno za ljude

Bojleri nove generacije proizvedeni su od 100 % recikliranih materijala i ekološki su prihvatljivi. Ne sadrže materijale štetne za ljude.

Kvalitetne
izolacije

Novu generaciju odlikuju brojne tehničke karakteristike koje obezbeđuju efikasnu potrošnju energije. Jedna od njih jeste sloj posebne toplotne izolacije koji je u nekim modelima debeo i do 100 mm. Proizveden je od visokokvalitetne, ekološki prihvatljive poliuretanske pene koja ne sadrži hlorofluorougljenike (CFC).

Evropski
kvalitet

Uređaji nove generacije sadrže komponente priznatih evropskih proizvođača, što obezbeđuje pouzdan kvalitet i dug vek trajanja električnih bojlera

Dvostruka antikorozivna
zaštita

Nova generacija električnih bojlera može da se pohvali vrhunskim, izuzetno čistim emajlom i velikom magnezijumovom anodom, koji obezbeđuju trajnost čak i u najtežim uslovima rada, bez štetnih primesa u vodi.

Zaštita od uticaja
na životnu sredinu

Metalni rezervoari bojlera su proizvedeni od visokokvalitetnoga hladno valjanog čeličnog lima, što je čvrsta podloga za postupak emajliranja. Deblji čelični lim (2,25 mm za gornji i donji deo rezervoara i 1,80 mm za sloj) i zaštitni sloj obezbeđuju bolju trajnost u teškim uslovima rada. U pažljivo kontrolisanom postupku mokrog emajliranja, poslednji premaz se nanosi na 850 ° C.

Jednostavno i neposredno
upravljanje

Digitalno elektronsko podešavanje mekim tasterima omogućava jednostavnu, neposrednu i laku kontrolu za izvrsnu energetsku efikasnost.